• Mrs. Carper - MD

Mijn medicatie is op en het is weekend. Wat nu?

Het kan zomaar gebeuren: je drukt op vrijdagavond de laatste pil uit een strip. Je medicatie voor het weekend is op!


Wat nu?


Het wisselt per medicijn of dit nu wel of niet een dringend probleem is. Vaak heb je zelf genoeg ervaring met je medicatie om in te schatten of je een weekend zonder kan. Zo niet, kun je altijd even overleggen.


Met wie overleggen?


Als je erg twijfelt, dan kun je het altijd even voorleggen aan de dienstdoende apotheek of aan de dokters van WeekendMeds.


Wie kunnen je helpen?


De dienstdoende apotheek


Je kan altijd even bellen met de apotheek die dienst heeft voor jouw regio. Zij kunnen doorgaans jouw medicatie-geschiedenis checken. Sommige apotheken zijn bereid om je voor een paar dagen mee te geven, als ze kunnen controleren dat het medicijn, dat je dagelijks gebruikt, op is.


De huisartsenpost


Als je echt niet zonder je medicatie kan, kun je altijd de huisartsenpost bellen. Zij kunnen in principe jouw medicatie-geschiedenis inzien. Daarna kan de dienstdoende arts een recept aan de dienstapotheek sturen. Enig nadeel is dat je soms erg lang moet wachten voor je iemand te spreken krijgt bij de huisartsenpost. En niet alle huisartsenposten werken even enthousiast mee. Ze hebben het vaak erg druk moet spoedgevallen.


WeekendMeds


WeekendMeds kan je helpen aan een herhaalrecept voor je medicatie. Wel moet je in het bezit zijn van 'bewijs' van huidig gebruik. Een foto van je meest recente doosje met je naam-sticker erop is voldoende. De dokters van WeekendMeds zorgen ervoor dat je er een herhaalrecept naar de dichtstbijzijnde apotheek wordt gestuurd.


Een herhaling aanvragen kan via de website of per app. Voor het consult voor het herhaalrecept moet je betalen. Je kan dit echter terugvragen via je verzekeraar. Het kost evenveel als bij de huisartsenpost.


43 views

Recent Posts

See All

WeekendMeds

KvK: 71920226

Founder: Mrs. A. Carper MD

BIG-registration: 59065390701

Aangesloten bij Stichting Klachtenregeling

Lid van: KNMG, LAD en LHV

Get in touch:

06 45 15 2005  (also on                    )

Fax: 020 890 79 02

med@weekendmeds.nl

© 2019 WeekendMeds.nl - All Rights Reserved